Neodolatelná vůně

Samotná kategorie zeleného japonského čaj e zahrnuje širokou škálu zelených čajů lišících se od sebe způsobem pěstitelským, načasováním sklizně lístků a technologií zpracování. Podle načasování, způsobu sběru a zpracování dělíme čaj na klasický japonský, zelený čaj (Sencha), stíněný čaj (Gyokuro, Kabus) a mletý čaj (Matcha).

Čaj

Stíněný čaj je stejné období před sklizní zcela nebo částečně stíněný – např. bambusovými rohožemi. Zmíněné stínění dodává čaji velmi příjemnou nasládlou chuť a potlačuje trpkost. Hned po sklizni začíná v lístcích fermentace, kterou způsobují oxidující enzymy. Podle stupně fermentace dělíme čaj na zcela fermentovaný čaj (černý čaj), zčásti fermentovaný čaj (např. oolongy, sheng pu-erhy), nefermentovaný zelený čaj (japonský, čínský zelený čaj).

Vybírejte!

Který čaj vám můžeme nabídnout?

Neodolatelná vůně
4 (80%)1