Do Hradce na festival

0 Comments

Na mysli mám Hradec Králové, protože Hradců je po Čechách povícero. Jeho obyvatelé by vám možná řekli, že se v něm nic moc neděje, celkem nuda. Není to ale tak úplně pravda. I když by se toho mohlo určitě dít víc. Během letní sezony se ale koná několik festivalů, které stojí za povšimnutí a za návštěvu. Snad ještě také dlouho vydrží. Řada z nich je ve Festivalparku v letištním areálu. Je to na okraji města a i když se někteří věční stěžovatelé najdou, tak to zase tak moc nikoho neruší. Je to pro takové akce ideální místo.

tanec

·         Královéhradecký Majáles
Zahajuje na jaře festivalovou sezonu. Bývá již dlouho dopředu vyprodán. Jedná se o jednodenní akci, ale je k ní několikadenní doprovodný program po městě. Hradec, na bruslích, florbalový turnaj, prezentace vysokých škol a další.

·         Na jednom břehu
Hudební festival s šestnáctiletou tradicí, který je zaměřený na world music. Koná se v letním kině Širák a seznamuje návštěvníky s hudbou, divadlem, tancem, jazykem a mentalitou jiných národů. Trvá dva dny.

kytara

·         Folklórní festival
Trvá tři dny a týká se nejen Hradce Králové, ale i Pardubic. V Hradci probíhá hlavně na Šrámkově statku v Pileticích a v Žižkových sadech.

·         Sborové slavnosti
Festival pěveckých sborů všeho druhu. Trvá několik dní a představují se na něm sbory a soubory i ze zahraničí.

·         Rock for People
Patří k největším a nejstarším hudebním open-air festivalům u nás. Vystřídají se na něm desítky kapel na několika pódiích a pravidelně přijíždějí i velké zahraniční hvězdy.

·         Divadlo Evropských regionů
Jedná se o největší přehlídku divadel v České Republice, která je doprovázená bohatým Open-air programem. Je o ni velký zájem a celý střed města žije až do ranních hodin. Trvá týden a ukončuje tak divadelní sezonu před letními prázdninami. Tradičně sem zavítají i divadelní soubory ze zahraničí, i když v posledních letech stále méně.

·         Hip Hop Kemp
Hiphopový festival, největší ve střední a východní Evropě. Sjíždějí se na něj fanoušci i hvězdy z celého světa.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup