Jak si zajistit dokonalý hudební i vizuální zážitek

0 Comments

Skuteční hudební fajnšmekři si chtějí vychutnat požitek z reprodukované hudby skutečně na 100 %. K dokonalému efektu vám pomohou správně zvolené hifi reproduktory. Vybírat lze podle celé řady kritérií. Jedním z nich je také cena. Odborníci ale nedoporučují volbu těch nejlevnějších. Ty by mohly způsobit, že si hudbu nevychutnáte, ale spíše přetrpíte.

  • V otázce výběru se tedy zaměřte spíše na otázku jak a kde budete reproduktory využívat.

domaci kino

Je jistě logické, že velké reproduktory budou mít mnohem kvalitnější zvuk než ty malé. Zato jsou ale mnohem skladnější. U cestovních reproduktorů bude hrát svou roli hmotnost a také malé rozměry. Bude také záležet na výdrži. U cestovních reproduktorů se tato doba pohybuje v průměru okolo sedmi či osmi hodin. Větší model si pořídíme na doma. Pokud si chceme zajistit vysoký výkon, pak se poohlédneme po masivních a těžkých typech přenosných reproduktorů. Získáte velice kvalitní zvuk, který dokonale zaplní celou místnost. Více o reproduktorech se dozvíte zde: https://www.melodyshop.cz/hi-fi-reproduktory-2/.

Při výběru domácího kina je důležitá vzdálenost od obrazovky

Každý, kdo se rád věnuje sledování filmů nebo zajímavých dokumentů, ocení možnosti, které nabízí domácí kino. Je velký rozdíl, pokud se díváte například na dokumentární film o přírodě na klasické televizi nebo se před vámi vše rozprostře na ploše domácího kina. V tu chvíli oceníte, že jste si pořídili dechberoucí domácí kino.

domaci kino

  • Vybírat budeme především podle toho, jak velká je místnost, ve které bude vaše domácí kino instalováno.
  • Podle tohoto kritéria se bude odvíjet nejen velikost úhlopříčky, ale také možnosti ozvučení.

Vzdálenost od obrazovky bude mít také vliv na rozlišení. Rozhodně nebudete chtít vnímat, že je obraz složený z jednotlivých bodů (pixelů). Každopádně se tedy vyplatí investovat do domácího kina s vyšším rozlišením. A to jak při sledování na menší, tak i větší vzdálenosti.

  • Výsledný efekt?
  • Budete se cítit jako v opravdovém kině.

Jednokanálový nebo vícekanálový hifi systém?

Jestliže si pořídíte hifi systém, pak by ho měl doplňovat kvalitní zesilovač. Při nákupu se budeme rozhodovat podle počtu kanálů.

  • Kvalitní zesilovače jsou nabízené jako
  • jednokanálové systémy – výsledkem je stejný signál nebo hudba ve všech připojených reproduktorech.
  • vícekanálové systémy – umožní produkci různé hudby v různých prostorech.

Vybírat také můžeme podle ovládání. To může být buď místní (přímo na zesilovači), dálkové nebo kombinované.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup